Reidar Wangensteen

Reidar Wangensteen

Reidar Wangensteen (f. 1954) har et skrivebord som er lite synlig. Også kontorets øvrige lagerressurser er svært velbenyttet. Reidar er kjent for en munter kommentar, også i denne sammenheng: «Tom pult betyr blank hjerne», forklarer bondesønnen fra Valdres som ble jurist – av ren nysgjerrighet ispedd en liten porsjon ærgjerrighet. For dette hørtes både litt fint og spennende ut. Etter å fullført studiet og noen år i det offentlige, kom han til Kristiansand, nå som advokat, på midten av 1980-tallet. Etter hvert ble det etablering av eget advokatkontor, sammen med en kollega og venn. Og i Kristiansand har han vært siden. Som yrkesutøver har han etablert et omdømme som en «gentleman». Følgelig er korrekt opptreden og høflighet høyt verdsatte egenskaper.

Når han ikke er på jobb – liker Reidar å kjøre bil. Gjerne litt langt. Mens de fleste andre gjestene tok fly da han feiret sin 60-årsdag i Italia, kom han selv landeveien. Ellers er Vest-Tyskland og Moseldalen blant favorittene. Han verdsetter også en god bok. Den kan godt være i krim-sjangeren. På spørsmål om han har noen andre fritidsaktiviteter, smiler han litt i skjegget – og svarer: Snekker. For hjemme har han en dreiebenk som kanskje ikke så mange kjenner til..

PARTNER

Utdanning
Cand. jur. 1980 (Universitetet i Oslo)

Praksis
-Konsulent og førstekonsulent Justisdepartementet
-Politifullmektig Romerike og Kragerø politikammer
-Dommerfullmektig og konstituert byfogd, Porsgrunn byfogdembete
-Advokat/partner Advokatfirma Wangensteen, Wigemyr & Co DA 1985-2012 Advokat/partner Wangensteen & co advokater AS fra 2012

Tillitsverv
-Diverse styreverv i selskaper
-Sekretær for Kristiansand Bilforhandlerforening og Vest-Agder Bilbransjeforening

Arbeidsområder
-Forretningsjus
-Mediarett/opphavsrett
-Kontrakts- og selskapsrett
-Allmenn praksis med prosedyre
-Transaksjonsrett


Sverre Bragdø-Ellenes

Reidar Wangensteen

Sverre Bragdø-Ellenes (f.1976) fikk lysten på advokat-yrket i tidlig alder. Han var heller ikke så gamle karen da han så smått begynte ferden mot sin yrkestittel. Det var nemlig en utfordring i seg selv å være den midterste i søskenflokken. For dermed ble han også megleren og denne trioens naturlige utvalgte når slikt som ukepenger skulle forhandles. På ungdomsskole-trinnet ble Sverre utplassert hos en mandalsadvokat. Dermed var det gjort. Det var det han skulle bli. De første årene i hovedstaden i et svært så renommert advokatfirma der. Men Sørlandet fristet og til slutt trakk han sydover til hjembyen.

Sverre innrømmer at det nå prates en del juss innenfor hjemmets fire vegger. Kanskje ikke så merkelig med en kone som har samme yrke, med forvaltningsrett og klagebehandling som spesialfelt. I skrivende stund arbeider hun med sin doktorgrad. Ellers har Sverre en forkjærlighet for systematikk – og er glad i å skrive. Han har både vært medforfatter og utgitt flere bøker knyttet til juss.

Familien som sådan er musikkelskere og alle fire spiller et instrument. Sverre selv lytter gjerne til noe så spesielt som jazz-sjanger fra Midt-Østen, utkommet fra en gruppe mennesker som levde under til dels trange kår. I sitt yrke verdsetter han å omgås mennesker fra alle sosiale lag av samfunnet.

PARTNER

Utdanning
Cand. jur. 2001, Universitetet i Oslo

Praksis
-Vitenskapelig assistent, Nordisk Institutt for Sjørett, 2000-2001
-Advokatfullmektig advokatfirma BAHR (Oslo), 2001-2002
-Forsker og foreleser ved Nordisk Institutt for Sjørett, Universitetet i Oslo, 2002-2006
-Advokat hos Advokatfirma Wangensteen, Wigemyr & Co DA fra 2006-2012. Partner fra 2009
-Advokat/partner, Wangensteen & co advokater AS fra 2012

Arbeidsområder
-Forretningsjus
-Kontraktsrett
-Fast eiendoms rettsforhold
-Sjø-, transport og forsikringsrett
-Prosedyre

Verv
-Styreverv i ulike eiendomsselskaper
-Samarbeidsadvokat for medlemmer i Huseiernes Landsforbund


Fredrik Engenes

Reidar Wangensteen

Frederik Engenes (f. 1979) har drevet i flere år som advokat, og valgte opprinnelig studiet ut i fra allsidigheten og mulighetene som lå i faget. Han er yngstemann i en søskenflokk på fire, og ble tidlig opplært i å sørge for at egne interesser ble ivaretatt i kamp med eldre søsken.

Etter en periode i Oslo og arbeid i offentlig forvaltning bar turen til Sørlandet og vakre Søgne. Etter en periode som advokatfullmektig startet han opp eget firma med en ansatt i Vennesla, før han ble en del av Wangensteen & CO Advokater.

Fredrik har alltid har vært opptatt av folks vel og vel og trives godt i rollen som konflikthåndterer og rådgiver.

Fredrik er den eneste i firmaet som kommer til jobben på sykkel. Han er i tillegg til å være en travel trebarnsfar, en stor sportsentusiast med hovedfokus på fotball. Han er tidligere håndballspiller og er aktiv som både leder og spiller i den lokale tennisklubben. På fritiden slapper han av med fotball og musikk, gjerne norske/utenlandske rock/indieproduksjoner i den grad familielivet tillater det

PARTNER

Utdanning
Cand. jur. 2005 (Universitetet i Oslo)

Praksis
-Praksis hos Sivilombudsmannen
-Namsfullmektig Oslo Byfogdembete 2005-2007
-Forbrukerrådet 2007-2008
-Advokatfullmektig 2008-2010
-Egen praksis fra 2010
-Advokat/partner Wangensteen & co advokater AS fra 2013

Arbeidsområder
-Barnefordeling
-Kontraktsrett
-Arve- og familierett
-Arbeidsrett
-Tingsrett/panterett
-Forretningsjus
-Prosedyre


Elif Karadzha

Elif Karadzha

Elif er kontorets sekretær. Elif er opprinnelig økonomiutdannet fra Bulgaria og innehar en utrolig kompetanse og arbeidsinnsats i sitt daglige arbeid. Hun er presis i arbeidet hun foretar seg har i løpet av kort tid lært seg både norsk muntlig og skriftlig på imponerende vis.

Elif er familiekjær og innimellom reiser hun tilbake for å besøke familien i Bulgaria. Hun overrasker oss på kontoret med hjemmelagde delikatesser, og er opptatt av økologisk mat og er en aktiv hjemmedyrker av planter og grønnsaker. Om våren kommer hun jevnlig til arbeid på sykkel er et sprekt og sosialt tilskudd til kontoret.